Zeker 7 gewonden door aanval op Zwitserse trein

Een man heeft op een passagierstrein tussen de Zwitserse plaatsen Buchs en Sennwald, in de buurt van het station van Salez, minstens zeven mensen verwond met een mes. Hij zou ook een erg brandbare vloeistof in brand gestoken hebben, waardoor verschillende mensen brandverwondingen opliepen.-

De aanval vond volgens de Basler Zeitung rond 14.20 uur plaats toen de trein vlakbij het treinstation van Salez in het noordoosten van Zwitserland aankwam. De man ontstak een brandbare vloeistof en verwondde de passagiers daarna met een mes.

De gewonden werden naar diverse ziekenhuizen in de buurt gebracht, enkelen onder hen zouden zware verwondingen hebben opgelopen."Onder de gewonden is minstens één kind van 6 jaar", zegt de woordvoerder van de politie Bruno Metzger. De andere slachtoffers zijn een 17-jarige jongen, een 50-jarige man, en drie vrouwen van 17, 34 en 43 jaar oud.

De dader zou een 27-jarige Zwitser zijn, ook hij werd volgens de politie naar het ziekenhuis overgebracht. Over zijn motieven is nog geen duidelijkheid.