Reisadvies Thailand wordt aangepast

Aan Belgen in Thailand wordt gevraagd om een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen en de actualiteit op de voet te volgen. Ze moeten ook de instructies van de lokale gezagsdragers opvolgen. Dat maakt Buitenlandse Zaken bekend op zijn website met reisadviezen. Wie naar Thailand reist, wordt ook gevraagd dat te melden via de website www.travellersonline.diplomatie.be.

De wijziging van het reisadvies komt na een vijftal bomaanslagen in toeristische trekpleisters in Thailand in de voorbije 24 uur die aan zeker vier mensen het leven hebben gekost en waarbij ten minste 35 mensen gewond raakten. "Belgen die zich ter plaatse bevinden, dienen een verhoogde werkzaamheid aan de dag te leggen en de actualiteit op de voet te volgen. Zij moeten ook de instructies van de lokale autoriteiten nauwgezet opvolgen", zo luidt het.

Politieke situatie
"Belgen die zich in de buurt van de aanslagen bevonden, wordt gevraagd hun naasten in te lichten over hun situatie", aldus Buitenlandse Zaken. En over de aanleiding: "De politieke situatie in Thailand kent een graad van onvoorspelbaarheid. Sinds de staatsgreep van 22 mei 2014 wordt Thailand de facto bestuurd door het leger. Op grond van artikel 44 van de interim-grondwet beschikt de eerste minister over ruime bevoegdheden om de openbare orde te handhaven en de vrijheid van meningsuiting en vereniging te beperken. Kritiek geven op de staatsgreep, het koningshuis of de regering is strafbaar."

"In geval van een crisis maakt de Belgische ambassade gebruik van het Twitteraccount @BEinThailand", zo vermeldt de website nog. En wie naar het land reist, wordt ook aanbevolen "om de reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be".

Bekijk ook: