Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Tinder ontploft in olympisch dorp

Olympische atleten zijn in Rio duidelijk niet enkel met sport bezig. Het gebruik van de populaire datingapp Tinder is enorm toegenomen in het olympische dorp. Sinds het begin van de Olympische Spelen waren er maar liefst 129% meer ‘matches’ en 69% meer ‘swipes’.

Als we het Instagramaccount TinderRio mogen geloven, zou ook de Belgische golfer Nicolas Colsaerts in het dorp van de datingapp gebruikmaken. Op dat account staan foto's van de Olympische atleten die een profiel hebben op Tinder. 

En ook mensen die zich niet in Rio de Janeiro of in het olympisch dorp bevinden, zouden massaal proberen om via de dating-app in contact te komen met atleten. Volgens Tinder is Rio op dit moment de populairste locatie om vanuit een andere plaats te zoeken. "Het aantal bezoeken aan Rio via de Passport-feature is met 211 procent toegenomen", klinkt het bij het bedrijf.

150.000 condooms voorzien
Dat het er in het olympisch dorp stevig aan toe kan gaan, is geen geheim. De organisatie in Rio voorziet maar liefst maar liefst 450.000 condooms, goed voor zo'n 42 (!) pér atleet. Bij de vorige Spelen in Londen waren er 'slechts' 150.000 condooms voorzien.

Opvallend detail: het is niet de eerste keer dat een datingapp op hol slaat tijdens de Olympische Spelen. Bij de Spelen in Londen raakte Grindr overbelast, de datingapplicatie voor homoseksuelen. Op het moment dat de atleten aankwamen, crashten de systemen. 

Golf, Belgium

Een foto die is geplaatst door TinderRio (@tinderrio) op

Bekijk ook: