Vlammen bedreigen nu ook Marseille

Naast Portugal en Californië, wordt nu ook het Franse Marseille geteisterd door het vuur. Door de hevige bosbranden moesten duizenden mensen de regio al verlaten, en ook tientallen huizen zijn volledig uitgebrand. Volgens de brandweer is de brand momenteel wel weer onder controle, al blijft de hevige wind hen zorgen baren.

De brand begon rond 15.30 uur in de Franse gemeente Rognac en breidde zich algauw uit naar het Zuiden, richting Marseille. Ruim 1.8000 brandweermannen proberen sindsdien het vuur te bestrijden, maar voor tientallen huizen en auto’s kwam de hulp te laat. Zij gingen in vlammen op. Bij de bluswerken raakten ook vier brandweermannen gewonden, drie van hen zijn er erg aan toen.

Brand bijna overal onder controle
Meer dan 5.000 mensen werden uit het gebied geëvacueerd. Het Rode Kruis heeft in de lokale sporthal tenten opgezet om de getroffen mensen te helpen. Volgens de brandweerdiensten is de brand op verschillende plaatsen intussen wel weer onder controle vanwege meer “gunstige omstandigheden”. “Er staat wel nog steeds een sterke wind, maar de vochtigheid is teruggekeerd en de temperaturen dalen”, klinkt het. De politie heeft ook één man opgepakt en ondervraagd, omdat ze vermoeden dat de brand opzettelijk werd aangestoken.