Rel rond jointje van dochter Obama

Malia, de 18-jarige dochter van Barack Obama is op een festival betrapt terwijl ze een jointje aan het roken was. Er verschenen foto’s van een feestende en rokende Malia op verschillende Amerikaanse sites, wat voor heel wat opschudding zorgde in de VS.

Een leeftijdsgenoot van Malia was diegene die de presidentsdochter zag roken. “Ik betrapte Malia met een jointje, en ik heb de foto's om het te bewijzen. De geur, die ik van ver opmerkte, liet er geen twijfel over bestaan: dit was geen gewone sigaret. Een jongeman gaf haar de joint en ze nam er minstens één trek van."

Voorbeeldfunctie?
Malia trok ook nog eens de aandacht op het festival door te twerken. Het feestgedrag van Malia wordt ondertussen veel besproken in de Amerikaanse pers. Sommigen vinden dat ze zich gedraagt als een normale tiener, maar anderen vinden dan weer dat Malia een voorbeeldfunctie heeft en dit gedrag niet door de beugel kan.

Reactie Obama
Barack Obama reageerde zelf nog niet op de heisa. Eerder gaf hij wel al toe zelf geëxperimenteerd te hebben met cannabis in zijn jongere jaren, maar dat hij het zijn dochters altijd heeft afgeraden.