Man met zuignappen beklimt Trump Tower

Sommige mensen gaan wel heel erg ver om een beroemdheid te ontmoeten. In New York klom gisteren een jongeman de Trump Tower op met behulp van vier zuignappen en een veiligheidsharnas. Hij wou op die manier een ontmoeting met Donald Trump afdwingen.

De wolkenkrabber in hartje New York is meer dan 200 meter hoog, maar dat leek de jonge kerel niet af te schrikken. Omdat de ramen vanbuiten erg vuil waren, moest hij ook verschillende keren zelf eerst een raam schoonvegen voor hij de zuignappen kon bevestigen. De politie probeerde hem een halt toe te roepen door ramen uit te breken en hem daar tegen te houden, maar de man speelde urenlang een kat-en-muisspel door telkens weer weg te klimmen van de agenten. 

Uiteindelijk kon de politie toch dicht genoeg raken om hem door een raam naar binnen te sleuren. Volgens de lokale politie werd de jongeman gearresteerd. Donald Trump zelf was trouwens niet eens in New York, maar voerde op dat moment campagne in North-Carolina en Florida.

Video
Een dag eerder dook op YouTube een video op van een jongeman die uitlegt waarom hij de Trump Tower beklom en oproept voor Trump te stemmen. Vermoedelijk gaat het om dezelfde man.