Politie Los Angeles schiet 14-jarige dood

De politie van Los Angeles heeft een jongen van 14 jaar doodgeschoten. Dat heeft de politie gemeld. De jongen zou deel hebben uitgemaakt van een bende en hij zou naar de politie geschoten hebben.

Het incident vond plaats in Boyle Heights en de tiener, Jesse Romero, overleed ter plaatse. De adjunct-commissaris van de LAPD verklaarde tijdens een persconferentie dat agenten waren opgeroepen vanwege daden van vandalisme door jongeren van 14 en 16 jaar. Twee verdachten werden betrapt door de politie, een van hen vluchtte te voet weg. Volgens getuigen schoot de jongen met een pistool in de richting van de agenten die hem achtervolgden. De tweede verdachte was niet gewond en werd later opgepakt.

De commissaris kon nog niet bevestigen of de agent die Romero gedood heeft zelf beschoten werd op het moment dat hij een schot loste, en kon ook niet zeggen of het slachtoffer tot een bende behoorde. Het onderzoek naar het incident is nog aan de gang. De agenten droegen bodycams, en de beelden zullen worden onderzocht.

Romero is de twaalfde persoon die werd doodgeschoten door agenten van de politie van Los Angeles, aldus de krant Los Angeles Times. Gisteren raakte nog bekend dat de politie eind juli per ongeluk de 28-jarige Donnell Thompson had doodgeschoten.