Dossier President Trump

Geheime dienst VS spreekt Trump aan

De 'United States Secret Service' (USSS), de Amerikaanse geheime dienst, heeft met het campagneteam van Donald Trump gesproken na zijn opmerkelijke uitspraak over Hillary Clinton. Volgens velen riep Trump op tot geweld tegen Clinton. De geheime dienst sprak hier "meermaals" over met het team van Trump, meldt CNN.

Trump zei dat aanhangers van het Tweede Amendement, dat het recht op wapenbezit garandeert, Clinton kunnen tegenhouden. Hoe ze dat kunnen doen, sprak de Republikein niet uit en dat vinden velen een oproep tot het gebruik van geweld tegen Clinton.

"Geen oproep tot geweld"
Het campagneteam van Trump wees de beschuldigingen af. Trump zou geen enkele bedoeling hebben gehad om geweld aan te moedigen.

"Bewust van uitspraak"
Hoewel CNN zich baseert op een bron binnen de geheime dienst, kwam er geen officiële bevestiging hierover van de organisatie zelf. Wel liet de USSS via hun Twitterprofiel weten dat ze zich "bewust zijn van de uitspraken." Mocht een gewone burger de uitspraak van Trump hebben gedaan, dan zou die evengoed worden onderzocht, klinkt het.