Man op asielcentrum "had liefdesverdriet"

Op het Deense eiland Funen heeft een man op het dak van een asielcentrum gedreigd zich op te blazen. Dat bevestigt de lokale politie aan VTM NIEUWS. De man is inmiddels opgepakt. Het gaat om 22-jarige man uit Iran.

"De politie ontving vanochtend om 11.16 uur een melding dat een man zich verschanste op het dak van het asielcentrum en ermee dreigde zichzelf op te blazen", klinkt het bij de politie. "Er worden verschillende politieteams ter plaatse gestuurd en alle inwoners worden geëvacueerd." 

Boven het asielcentrum mochten een tijdlang geen vliegtuigen, helikopters of drones meer vliegen, zegt de politie in een persbericht. "Het verbod geldt voor alle types vliegtuigen, met inbegrip van helikopters en drones", klinkt het. 

Asielzoeker
Na onderhandelingen kon de man zonder problemen gearresteerd worden. De politie zegt een onderzoek te voeren naar de omstandigheden van het incident, maar vermoedt dat de man liefdesverdriet had. De Iraniër verbleef in een ander asielcentrum, in Faaborg.

Plaats voor 500 man
De man houdt zich schuil op het dak van 'Asylcentre Nyborg' in de stad Skaboeshusevej. Het asielcentrum biedt plaats aan zo'n 500 asielzoekers.