Deze man zag Europa op schouders vrienden

Van Abbey Road naar een oud Iers eiland tot op de Eiffeltoren. Het was de ultieme doom van de 30-jarige Kevan Chandler, geboren met een erfelijke spierziekte. Deze zomer maakten zijn drie vrienden die droom eindelijk waar: Kevan zag het allemaal vanuit een rugzak, op de schouders van zijn beste vrienden.

Kevan Chandler werd geboren met musculaire dystrofie, een erfelijke ziekte die langzaamaan de spieren aantast. Toen hij zijn plannen om door Europa te trekken aan zijn vrienden voorstelde, moesten ze niet lang nadenken om hem te vervoegen. De rolstoel zou thuis blijven, want de mannen zouden Kevan elk om beurt op hun rug dragen, in een backpack.

Fysiek
Onvoorbereid konden ze niet vertrekken, dus trainden ze eerst intensief om de trip fysiek aan te kunnen. Voor hun vertrek, zetten ze ook een campagne op poten om geld in te zamelen, ‘We Carry Kevan’.

De vier vrienden uit Indiana trokken er deze zomer eindelijk op uit en reisden gedurende drie weken door Engeland, Ierland en Frankrijk. Onderweg draaiden ze ook een documentaire om die onvergetelijke momenten vast te leggen. De reis was niet alleen een ongelooflijke ervaring voor Kevan, maar ook voor zijn vrienden. “Iedereen vraagt me altijd wat mijn favoriete deel van de reis is, maar ik kan echt niet kiezen”, zegt Kevan aan Wane.com, een regionaal nieuwsstation. “We dansten in de straten van Parijs en hingen rond met zigeuners aan de Seine.”

Anderen helpen
Intussen zijn ze weer in de Verenigde Staten en zit de trip erop. Toch stopt het daar niet. De documentaire wordt nog voltooid en Kevan koestert ook plannen om een boek te schrijven. Hij wil nu zoveel mogelijk de dromen van anderen helpen te vervullen. Wie Kevan wil volgen kan dat hier doen.

taking it all in #wecarrykevan

Een foto die is geplaatst door We Carry Kevan (@wecarrykevan) op

abbey road!

Een foto die is geplaatst door We Carry Kevan (@wecarrykevan) op