Dossier President Trump

Clinton of Trump? Dat denk je maar...

De Amerikaanse presidentsverkiezingen naderen stilaan hun definitief stadium. Donald Trump is de Republikeinse presidentskandidaat, Hillary Clinton die van de Democraten. Eén van hen wordt de volgende president van de Verenigde Staten. Simpel, niet? Maar toch zijn er nog 1.200 andere Amerikanen die een gooi doen naar het Witte Huis.

Sinds gisteren lijkt het deelnemersveld voor de presidentsverkiezing in november definitief. Trump en Clinton kenden we al langer, de onafhankelijke Evan McMullin stelde zich gisteren ook kandidaat. Maar verder zijn er ook nog 1.200 onbekende personen die zich kandidaat stellen.

En sommigen onder hen stellen zich wel onder heel bizarre namen kandidaat. Zo is er onder meer 'Joe Exotic', een flamboyante figuur met oorringen en cowboyhemd. De kans dat hij veel stemmen zal halen in november is echter relatief klein: je kan enkel op hem stemmen in de staat Oklahoma. In de staat Oregon stelt zelfs niemand minder dan 'Jack Sparrow' zich kandidaat, terwijl je in Ohio voor 'Blue Hair Guy' kunt stemmen. 

Benieuwd wie er zich nog allemaal kandidaat stelt? Je kan de volledig lijst hier bekijken.