Bomaanslag Pakistan eist meer dan 70 doden

Bij een bomaanslag in de Pakistaanse stad Quetta, in de westelijke provincie Beloetsjistan, zijn al 70 doden gevallen, vooral advocaten. Dat meldt provinciaal minister van Gezondheid Rehmatullah Baloch. Dat meldt provinciaal minister van Gezondheid Rehmatullah Baloch. Zowel Islamitische Staat als Jamaatul Ahrar een factie van de Pakistaanse taliban eiste de aanslag.

De aanslag gebeurde voor een ziekenhuis waar de advocaten waren samengekomen om Bilal Anwar Kasi te herdenken. Kasi die voorzitter was van de advocatenvereniging in de provincie Beloetsjistan werd eerder vandaag doodgeschoten. Meer dan vijftig advocaten worden verzorgd in verschillende ziekenhuizen in de stad. Sommigen onder hen verkeren in kritieke toestand en de dodentol zou dan ook nog kunnen oplopen. Onduidelijk blijft voorlopig of de bomaanslag gepleegd werd door een zelfmoordenaar of dat een bompakket tot ontploffing werd gebracht.

Zowel Islamitische Staat als Jamaatul Ahrar een factie van de Pakistaanse taliban eiste de aanslag in Pakistan op. Jamaatul Ahrar stuurde een e-mail naar media met de waarschuwing dat er nog meer aanslagen komen. Militante groepen in Pakistan wedijveren vaak met elkaar in het opeisen van omvangrijke aanslagen.