Dit is nachtmerrie van elke oorlogsreporter

Journalisten over de hele wereld krijgen het soms hard te verduren, vooral bij verslag vanuit oorlogsgebied. Een verslaggever van zender Al Jazeera kreeg donderdag in de Syrische stad Aleppo af te rekenen met de nachtmerrie van elke oorlogsjournalist. Tijdens een live verslag ontplofte vlakbij de man een bom. Gelukkig kan hij alles navertellen.

Correspondent Milad Fadhel en zijn camerman Mohamed Kheir Elkhek waren donderdag in Aleppo om live verslag uit te brengen van het conflict in de Noord-Syrische stad. Tijdens een live verslag ontplofte plotseling een bom, op een paar meter van de man. De journalist en zijn cameraman konden niets anders dan te rennen voor hun leven. “Ik heb even gedacht dat we gingen sterven”, aldus de journalist. “Gelukkig brachten we het er levend vanaf, we hebben enkel een aantal kleine verwondingen.”

Het Syrische regime bestookte afgelopen donderdag met behulp van de Russen de rebellenwijken in de stad Aleppo. De stad bestaat sinds 2012 uit twee kampen. Het westelijke deel van de stad wordt door het regeringsleger gecontroleerd, het oostelijke deel door de rebellen.