'Black Lives Matter' blokkeert weg Heathrow

Manifestanten van de antiracismebeweging ‘Black Lives Matter’ hebben vandaag een tijdje de autosnelweg naar de Londonse luchthaven Heathrow geblokkeerd. Ze maakten zich aan elkaar vast met brandblussers en gingen op het midden van de weg liggen. “Verschillende personen zijn opgepakt”, meldt Scotland Yard in een persbericht. De weg naar de luchthaven is opnieuw open, maar het verkeer blijft verstoord. Volgens een woordvoerder van de luchthaven Heathrow heeft geen enkele passagier zijn vlucht gemist door de manifestatie.

Met de hashtags #nationwide en #shutdown heeft de organisatie ‘Black Lives Matter’ opgeroepen om overal in het Verenigd Koninkrijk vandaag acties te voeren. Verdere acties worden vanaf 17.00 uur (plaatselijke tijd) verwacht in Londen, Nottingham en Manchester.

‘Black Lives Matter’ strijdt voor gelijke behandeling van zwarte en blanke mensen. De beweging werd in de Verenigde Staten opgericht nadat een buurtwacht een paar jaar geleden werd vrijgesproken voor het doodschieten van de 17-jarige Trayvon Martin.