McDonald's gooit menu helemaal om

Fastfoodketen McDonald's gaat de helft van zijn menu aanpassen. Zo wordt het eten gezonder en zal er in de verschillende menu's minder kunstmatige bewaarmiddelen zitten. Ook de broodjes van de hamburgers worden aangepast waardoor ze anders zullen smaken. 

Het vlees in de Chicken McNuggets zal geen kippenvel, saffloerolie en citroenzuur meer bevatten. Deze ingrediënten worden vervangen door erwtenzetmeel, rijstzetmeel en gepoederde citroensap. De olie die gebruikt wordt om de Chicken McNuggets in te bakken, zal ook geen kunstmatige bewaarmiddelen bevatten.

Kunstmatige bewaarmiddelen die gebruikt worden voor het ontbijt zullen worden verwijderd. Dit is het geval bij varkensvlees, worst en eieren.

De hamburgerbroodjes bevatten momenteel een siroop met te veel fructose en dat zal vervangen worden waardoor de broodjes anders zullen smaken.

Alle etenswaren met kip zullen niet meer behandeld worden met dezelfde soort antibiotica die gebruikt wordt bij mensen. Deskundigen zijn namelijk bezorgd dat overmatig gebruik van dat soort antibiotica bij pluimvee ervoor zal zorgen dat het minder goed werkt bij mensen.

De margarine die McDonalds gebruikt zal vervangen worden door boter. Dit zal bijvoorbeeld het geval zijn bij de Egg McMuffins.

Zelfs de slaatjes van de McDonald's krijgen een make-over. Zo zullen er meer verschillende slasoorten en worteltjes worden toegevoegd.

Er zijn zelfs plannen -voorlopig enkel in de Verenigde Staten- om regionale verschillen in te voeren bij McDonald’s. Zo zouden er broodjes van kreeft geserveerd worden in de Amerikaanse regio New England, Filet-O-Fish sandwiches in de Mid-Atlantische staten en Gilroy Garlic Fries zouden terugkeren in de omgeving van San Francisco.

Dezelfde prijzen 
Het productieproces zal voor McDonald's wel duurder worden, maar de fastfoodketen liet wel al weten dat het zijn prijzen niet zal verhogen. De veranderingen zullen op een halfjaar tijd doorgevoerd worden.