Obama was nog nooit zo populair

Nooit eerder was de Amerikaanse president Barack Obama zo populair. Dat blijkt uit een opiniepeiling die nieuwszender CNN heeft gepubliceerd. Obama krijgt vooral veel lof van zijn landgenoten over het werk dat hij de afgelopen acht jaar heeft geleverd.

Na de Republikeinse Conventie, nu twee weken geleden, vond nog maar 50 procent van de Amerikanen dat de president zijn job goed deed. Maar na de Conventie van zijn eigen partij schoot de instemming omhoog tot 54 procent, meteen het hoogste percentage van de tweede ambtstermijn.

Niet iedereen fan
Niet elke Amerikaan is fan van Obama want zo'n 45 procent is niet tervreden over zijn arbeid van de afgelopen jaren.

De peiling werd gehouden tussen 29 en 31 juli bij 1.003 Amerikanen, waarvan 894 geregistreerde kiezers.

Jonge fans
Obama is zelfs bij heel jonge kinderen populair. Op het internet circuleert een filmpje van beeld een meisje van vier dat huilt omdat Obama binnenkort geen president meer is. Haar mama heeft haar dat net verteld, in de auto.

Ze heeft de reactie van haar dochtertje op het internet gezet. Dat filmpje gaat nu de wereld rond.

Misschien is het filmpje wel een poging om in het witte huis te geraken want in februari was er ook zo'n filmpje opgedoken, van een meisje dat huilde om het vertrek van Obama. Ze wou de president graag ontmoeten en één maand later mocht ze met heel het gezin bij de Obama's op de koffie.