Gijzeling in Franse gevangenis

In een gevangenis in het Franse Le Mans in Noordwest Frankrijk heeft een gedetineerde een medegevangene en cipier urenlang gegijzeld. De politie heeft de man nu opgepakt en de gegijzelden bevrijd. Dat meldt de nieuwszender BFMTV.

Om 10.40 uur vanochtend gijzelde in de gevangenis van Le Mans-Les-Croisettes een gevangene een andere gedetineerde en een cipier. De gijzelnemer beschikte over een mes en eiste overplaatsing naar een andere gevangenis. Volgens de regionale krant Ouest-France en BFMTV wou de gedetineerde naar de gevangenis van Alençon-Condé.

Enkele minuten nadat onderhandelingen met de speciale politie-eenheid RAID waren begonnen, kon de politie de gijzelnemer oppakken.

Drugshandel
Uit syndicale en politiebron blijkt dat de man veroordeeld is voor drugshandel. Ouest-France voegt eraan toe dat hij daarvoor in 2021 zou kunnen vrijkomen. Maar daarbovenop staat hij onder een "bevel tot inhechtenis houden" ("mandat de dépot") voor "poging tot moord".

Het ministerie van Justitie heeft een crisiscel op de been gebracht. Interventie-eenheden zijn ter plaatse gestuurd. Er is een ruime veiligheidszone afgebakend. Volgens Ouest-France is er in de gevangenis van Le Mans-Les-Croisettes plaats voor 400 gedetineerden.