Beelden tonen paniek op gecrashte vlucht

Een Boeing 777 van luchtvaartmaatschappij Emirates heeft gisteren op de luchthaven van Dubai een mislukte noodlanding gemaakt, waarna het toestel vuur vatte. Alle 300 inzittenden werden in veiligheid gebracht, maar op videobeelden van een passagier is te zien hoe er net na de landing grote paniek uitbrak op het toestel. 

Het toestel kwam uit Thiruvananthapuram in India en had 282 passagiers en achttien bemanningsleden aan boord. Door problemen moest het vliegtuig landen op de luchthaven van Dubai, maar door de harde landing schoot het toestel in brand. 

Omdat het vuur zich snel verspreidde, moesten de passagiers het vliegtuig in ijltempo verlaten. Een van de passagiers maakte met zijn telefoon beelden van de evacuatie. Daarop is te zien hoe mensen in paniek slaan en beginnen krijsen, al proberen sommige reizigers wel nog hun bagage uit de kastjes te halen.

Het is nog onduidelijk waarom het vliegtuig een harde landing moest maken. De Boeing 777 brandde uiteindelijk grotendeels uit. Alle inzittenden werden tijdig uit het toestel gehaald, maar één brandweerman kwam wel om het leven tijdens het blussen van het vliegtuig. 

Vliegverkeer intussen nog altijd verstoord

Het vliegverkeer op de internationale luchthaven van Dubai is door het ongeluk ook vandaag nog verstoord, laat uitbater Dubai Airports weten. Net na de crash werd het vliegverkeer een zestal uur volledig stilgelegd, maar tegen de avond konden wel weer vliegtuigen landen en opstijgen. Toch draait de luchthaven meer dan 24 uur later nog altijd "op verminderde capaciteit". Zo kan een van de twee landingsbanen nog altijd niet gebruikt worden.

Volgens Dubai Airports moesten er in totaal 237 vluchten geannuleerd worden. Nog 24 andere vluchten werden omgeleid naar een andere luchthaven. De luchthavenuitbater denkt binnen de 48 uur terug te kunnen keren naar de normale situatie.

Bekijk ook: