Drugbaas net voor 'nieuw gezicht' gevat

De vermeende baas van een Mexicaan drugskartel is deze week opgepakt omdat hij een afspraak had bij een plastische chirurg. David Garza Avila, bijgenaamd 'El Diablo', wordt ervan verdacht één van de grote bazen van het befaamde Golf-kartel, had net duizenden kilometers afgelegd "om een operatie aan zijn gezicht te ondergaan om zichzelf onherkenbaar te maken". Dat meldt een bron aan het persagentschap AFP.

Het is die afspraak, die gepland stond in Mexico, die de speurders heeft toegelaten het spoor van de man op te pikken. Zo hebben ze hem samen met drie andere personen gisteren kunnen oppakken in de buurt van Naucalpan, in de voorstad van de hoofdstad Mexico City. Dat liet Nationale Veiligheidscommissie weten.

'El Diablo' wordt aangeklaagd voor het leiden van de verkoop, de distributie en het transport van het drugskartel naar de Verenigde Staten. Hij staat bekend voor zijn gewelddadid karakter. Zo zou hij meerdere moorden hebben bevolen in de verschillende drugdoorlogen. Hij is zeker niet de eerste drugstrafficant die zich een nieuw gezicht probeert aan te meten door plastische chirurgie.