Koppel wint lotto na strijd tegen kanker

Een telefoontje van mama en papa met de vraag om een lotje voor de loterij te kopen. Meer had de Britse familie Davies niet nodig om de pot van 61 miljoen pond te winnen. De moeder kreeg op vakantie in Florida te horen dat ze kankervrij was en voelde zich zo gelukkig dat ze een lotje van de loterij wou kopen.

Eerder dit jaar werd er bij de 53-jarige moeder, Sonia een tumor vastgesteld. Het gezin had al een vakantie naar Florida geboekt en besloot deze ondanks de ziekte van hun moeder toch door te laten gaan. Bij toeval kon Sonia het gezwel laten verwijderen in een gespecialiseerde kliniek in Florida. Na de succesvolle operatie voelde het gezin zich zo gelukkig dat ze besloten een gokje te wagen. “Mijn man voelde zich de gelukkigste mens op aarde en belde meteen onze dochter met de vraag een ticket van de loterij te gaan kopen.

Tranen van geluk
Het was de 23-jarige dochter Stephanie die zaterdag samen met haar vriend op vraag van haar ouders het winnende lotje kocht. Het koppel bracht de avond door met vrienden tot Stephanie zondagochtend besefte dat ze de winnende cijfers nog niet had gecheckt. “Zodra ik de cijfers zag, begon ik te trillen en te huilen”, vertelt Stephanie. “Ik zei tegen mijn vriend: voor één keer ben ik niet aan het lachen.”

Geruchten en roddels
Het koppel checkten de cijfers wel tien keer en beseften uiteindelijk dat ze plots miljonairs zijn. De familie Davies besloot na veel geruchten en roddels om uiteindelijk hun winst publiek bekend te maken op de televisie. “Als je het wil verbergen, komt het uiteindelijk toch uit”, zegt de vader van het gezin.