Opnieuw burgers gedood in Aleppo

De voorbije 24 uur zijn minstens 28 burgers omgekomen bij bombardementen van de rebellen op Aleppo, in het noorden van Syrië. Dat meldt het Syrisch observatorium voor de rechten van de mens (SOHR). Onder de doden zijn zeker zes kinderen en acht vrouwen.

De rebellen vielen een wijk aan die gecontroleerd wordt door het Syrische regeringsleger. Sinds twee weken omsingelen de troepen van Assad de rebellenwijken in Aleppo. Door de bombardementen proberen de rebellen nu weer terrein te winnen. De burgers in de stad zitten gevangen tussen de strijdende troepen. 

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry liet al weten erg bezorgd te zijn om wat er gaande is in Aleppo. Hij riep het Syrische regime, Rusland en de rebellengroepen op om terughoudender te zijn in hun strijd. "Het is natuurlijk van essentieel belang dat Rusland zich beheerst en het Assad-regime tempert in zijn aanvallen, net zoals het onze verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat de oppositie afziet van deze operaties", zei Kerry op een persconferentie.

Foto: archiefbeeld