Zwanger? "Ga niet naar wijk in Miami"

De Amerikaanse Centra voor de Controle en de Preventie van Ziekten (CDC) hebben aan alle zwangere vrouwen gevraagd om de wijk Wynwood in Miami (Florida) te mijden. De oproep komt er nadat er in de wijk veertien mensen besmet raakten met het virus dat een ernstige schedelafwijking bij baby's kan veroorzaken.

Zwangere vrouwen die sinds 15 juni in de wijk in het noorden van Miami zijn geweest, krijgen bovendien de raad om contact op te nemen met hun arts, aldus Tom Frieden van de CDC. Ook voor de vrouwen die in de wijk woon en die zwanger zijn (of nog willen worden) is een bezoek aan een arts aan te raden.

Het zikavirus wordt hoofdzakelijk via muggen overgedragen. In de Verenigde Staten zijn in totaal zeker 1.600 mensen met het virus besmet geraakt, maar tot voor kort ging het telkens om mensen die naar Centraal- of Zuid-Amerika hadden gereisd. De veertien nieuwe besmettingen hebben echter allemaal in de VS zelf plaatsgevonden.

In Wynwood zijn in totaal twaalf vrouwen en twee mannen besmet geraakt. Of een van die besmette vrouwen ook zwanger is, werd niet meegedeeld. De gezondheidsautoriteiten vermoeden dat het probleem zich tot die ene wijk beperkt.