Dossier President Trump

Moslimvader: "Trump heeft zwarte ziel"

Khizr Khan, de vader van een gesneuvelde moslimsoldaat die een emotionele toespraak hield op de Democratische Conventie, heeft opnieuw uitgehaald naar Donald Trump. Volgens Khan heeft Trump "een zwarte ziel" en is hij "totaal niet in staat om ons prachtig land te leiden." Dat zei hij tijdens een interview met CNN.

Gisteren reageerde Trump al fors op de toespraak van de man. Hij vroeg zich luidop af of zijn rivale Hillary Clinton de speech niet had geschreven en haalde uit naar de moeder omdat ze niets zei, "waarschijnlijk omdat ze niet het recht had om iets te zeggen." Volgens Khan zei zijn vrouw niks omdat het voor haar emotioneel te moeilijk was om te spreken.

Lees ook het artikel: Trump valt ouders moslimsoldaat aan

Gesneuveld
In 2004 stierf Humayun S. M. Khan als kapitein bij een aanslag met een bomauto in Irak. Hij zou het leven van zijn soldaten hebben gered door hen tijdig te waarschuwen. Khan is één van de veertien Amerikaanse moslims die als soldaat sneuvelden sinds de aanslagen van 11 september.

"Las u ooit de Grondwet?"
Op de Democratische Conventie nam Khizr Khan het woord als reactie op het standpunt van Trump om moslims tijdelijk de toegang tot de VS te ontzeggen. "Als het van u zou afhangen, zou mijn zoon het land niet eens binnenkomen", zei hij tijdens zijn toespraak. Ook vroeg hij zich af of Trump ooit de Grondwet had gelezen.