Alarm aan Schiphol door verdachte man

Op de Nederlandse snelweg A4 bij Sloten, in de richting van luchthaven Schiphol, is vanochtend een bus ontruimd. Een deel van de snelweg werd afgesloten maar is intussen vrijgegeven. Rond 9 uur werd deze bus ontruimd en een deel van de snelweg afgesloten nadat een man op de bus onder andere het woord "bom" geroepen had. De speciale eenheden hielden de man onder schot op de snelweg. Het bleek om een verwarde man te gaan. Hij werd opgepakt en meegevoerd.

Op camerabeelden van de Nederlandse verkeersinformatiedienst is te zien hoe de man zijn armen in de lucht steekt en zijn shirt moest uittrekken. Een journalist van RTV Noord-Holland filmde live de beelden met zijn smartphone.

"De bus is vrijgegeven. Er is niets verdacht aangetroffen. De bus gaat - met passagiers - alsnog naar Schiphol. De A4 wordt zo vrijgegeven", luidt het Twitter-bericht van de politie van Amsterdam.

Terreurdreiging
Sinds zaterdag zijn er verscherpte veiligheidscontroles op de luchthaven in Schiphol nadat er een "signaal van dreiging" was.

Bekijk ook: