Straf: helden redden vrouw uit stormvloed

Straffe beelden uit de Verenigde Staten: met een spectaculaire reddingsactie redt een groep mannen een vrouw uit haar wagen van een ware stormvloed. De wagen werd meegesleurd door het water tijdens een zware overstroming in het Amerikaanse Ellicott City. Arm in arm vormen de mannen een menselijke ketting om te vrouw uit haar wagen te bevrijden.

De reddingsactie was niet zonder gevaar. Wanneer Jason Barne eerst op de auto afstapt, wordt hij weggesleurd door het water. Toch weet hij recht te komen en met de andere mannen een menselijke ketting te vormen. 

Het kolkende water stroomt zo snel dat de vrouw eerst niet uit haar wagen durft te komen. Wanneer de omstaanders haar toch kunnen overtuigen, draagt Barne haar uit het voertuig. Samen met haar heldhaftige redders komt de vrouw weer ongedeerd op het droge.

Twee doden
Andere mensen hadden minder geluk. Bij de zware overstromingen kwamen zeker twee mensen om het leven. Ook enkele gebouwen in de straat zijn totaal verwoest. Tijdens de stortvloed viel er 150 liter per vierkante meter in slechts drie uur tijd. Ter vergelijking: bij ons valt er 70 liter in een hele maand.