Ook neef 'kerkterrorist' aangehouden

De neef van Abdel Malik Petitjean, een van de daders van de gijzeling en moord in de Franse kerk afgelopen dinsdag, is in verdenking gesteld en opgesloten. Dat kondigt het parket van Parijs aan.

De 30-jarige neef uit Nancy had volgens het parket kennis van de plannen van zijn neef om binnen afzienbare tijd gewelddaden te plegen. Hij is in verdenking gesteld van bendevorming met het oog op een terroristisch misdrijf.

Naast de neef van Petitjean werd ook nog een 20-jarige man in verdenking gesteld, maar dan in een ander onderzoek dan dat naar de aanslag in de kerk op 26 juli. Hij probeerde in juni naar Syrië te gaan met Petitjean. "Hij vroeg om een uitgesteld gesprek voor de rechter en is voorlopig opgesloten", zegt het parket van Parijs.

Gijzeling in de kerk
Abdel Malik Petitjean en de andere dader Adel Kermiche, beiden 19 jaar oud, gijzelden dinsdag vijf mensen in een kerk in het Franse Saint-Etienne-du-Rouvray. De 84-jarige priester Jacques Hamel werd de keel doorgesneden, terwijl een andere gijzelaar zwaargewond raakte. De twee daders, die trouw zwoeren aan terreurgroep Islamitische Staat (IS) in een videoboodschap, werden door de ordediensten gedood. Niet lang daarna werd de gijzeling door IS opgeëist.

Bekijk ook: