Luchtballon stort neer in Texas: "Zestien doden"

Een heteluchtballon met zestien mensen aan boord heeft vuur gevat en is neergestort in de buurt van het Texaanse Lockhart. De plaatselijke sheriff bevestigt aan VTM NIEUWS dat er geen overlevenden zijn.

Volgens de lokale zender KeyeTV zouden de restanten van de neergestorte ballon zaterdag recht onder hoogspanningskabels gevonden zijn. Maar er is nog geen officiële versie van de feiten of ook maar enig vermoeden over de oorzaak van de crash. De luchtvaartautoriteit FAA en de vervoersveiligheidsraad NTSB onderzoeken de zaak.

Volgens de sheriff-afdeling van Caldwell County is het ongeval rond 7.40 uur (plaatselijke tijd) gebeurd. Eerst kwam er een noodoproep binnen over een geparkeerde wagen die in brand zou staan. Later bleek dat het de gondel van de luchtballon was die in lichterlaaie stond. De gouverneur van Texas, Greg Abbott, sprak van een tragedie en riep de bevolking op te bidden voor de slachtoffers en hun nabestaanden.

Zwaarste crash in drie jaar
Het was het zwaarste dergelijke ongeval sinds 2013. Toen kwamen in het Egyptische Luxor 19 mensen om toen hun luchtballon neerstortte. In de VS stierven in 2014 drie mensen tijdens een ballonfestival in Virginia, toen hun luchtballon in hoogspanningsleidingen was terechtgekomen.

Foto: archief