Files naar het zuiden nemen af

De piek in het vakantieverkeer is achter de rug. In Frankrijk stond er omstreeks 12.30 uur het meeste file, zowat 670 kilometer in totaal. Dat is een verbetering tegenover vorig jaar, toen het verkeer piekte op 880 kilometer, meldt Touring. Met amper een uur extra reed VTM NIEUWS-journalist Wouter De Boer vandaag naar het Zuiden.

Na de middag zijn de files afgenomen. Het ging nog even moeilijk op de A71/A75 Orléans - Clermont Ferrand - Béziers, vooral ten zuiden van Clermont. Het zwaartepunt van de verkeersproblemen lag in de Rhônevallei. Verder zijn er lange files op de A9 Orange - Spanje, op de A10 Parijs - Bordeaux en op de A63 tussen Bordeaux en Biarritz.

Gotthard
In Duitsland gaat het nog moeilijk op de A3 Keulen - Frankfurt - Nurnberg - Passau en op de A8 tussen Stuttgart, München en Salzburg. In Zwitserland stond er nog twee kilometer file aan de St-Gotthardtunnel richting zuiden en vijf kilometer aan de Italiaanse grens. In Oostenrijk was de A11 Villach - Karawanken - Slovenië gesloten voor verkeer in beide richtingen. Er was ook nog erg druk verkeer met kleinere files op alle snelwegen richting zuiden.

Voor de terugkeer zal de hinder nog duren tot laat op de avond. Zondag blijft de beste reisdag.

Bekijk ook: