Dossier President Trump

Democratische Partij opnieuw gehackt

De FBI en het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoeken een mogelijke nieuwe hacking van het computersysteem van de Democratische partij en van het campagneteam van Hillary Clinton. Dat schrijft CNN op basis van juridische bronnen.

Precies een week geleden had de klokkenluiderssite WikiLeaks een 20.000-tal mails gepubliceerd. Die gaven aan dat de partijtop er alles aan gelegen was de presidentscampagne van Bernie Sanders te saboteren. Het schandaal leidde er zelfs toe dat de voorzitster van de Democratische Partij zich genoodzaakt zag ontslag te nemen.

Rusland
Tegelijk werd met de vinger gewezen naar Rusland, maar het Kremlin wimpelde de beschuldigen af. De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump liet zich door de heisa verleiden tot een zoveelste controversiële uitspraak: “Rusland, als je aan het luisteren bent, ik hoop dat je in staat bent om de 30.000 mails die verloren zijn gegaan, terug te vinden.”

Daarmee verwees hij naar het e-mailschandaal rond Hillary Clinton. Als minister van Buitenlandse Zaken zou ze professionele mails verstuurd hebben vanaf een privémailadres, hoewel ze eigenlijk haar overheidsaccount had moeten gebruiken. Heel wat van Clintons mailverkeer als minister kan daardoor niet meer worden opgespoord.