Dossier President Trump

Officieel: Clinton aanvaardt nominatie

Hillary Clinton heeft op de Democratische Conventie de nominatie als de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van een grote Amerikaanse partij geaccepteerd. "Het is met nederigheid, vastberadenheid en grenzeloos vertrouwen in de beloftevolle toekomst van Amerika dat ik jullie nominatie als presidentskandidaat accepteer."

Clinton bedankte aan het begin van haar toespraak onder meer de Conventie, haar dochter, haar echtgenoot, met wie ze "goede en minder goede tijden" beleefde, vicepresident Joe Biden, president Barack Obama en first lady Michelle Obama.

"Bedankt, Bernie!"
Bernie Sanders, die lang haar tegenstander is geweest voor de nominatie, werd uitvoerig bedankt. "Bernie, jouw campagne heeft miljoenen Amerikanen geïnspireerd, vooral de jonge mensen die hun hart en ziel in onze voorverkiezingen hebben gestoken", zei ze. "Jij hebt economische en sociale rechtvaardigheid onder de aandacht gebracht, waar ze thuishoren." Ze liet de aanhangers van Sanders weten dat ze hen heeft gehoord. "Jullie zaak is onze zaak. Ons land heeft nood aan jullie ideeën, energie en passie." 

Op Twitter kondigde Clinton zelf aan dat ze de nominatie zou accepteren. "Ik ga bijna jullie nominatie als presidentskandidaat accepteren. Ik ben zo dankbaar tegenover iedereen die dit moment mogelijk heeft gemaakt", aldus Clintons officiële account op Twitter, aangevuld met "-H", wat betekent dat de tweet van de hand van Hillary zelf was. Clinton werd op het podium geroepen door haar dochter Chelsea, die haar moeder beschreef als een vrouw die er altijd is geweest voor haar en haar familie, en die nooit vergeet voor wie ze vecht. Daarna volgde een filmpje waarin het  verleden van Clinton werd beschreven, met acteur Morgan Freeman als verteller.