'Kerkterrorist' riep op tot meer aanslagen

Amaq, het persbureau van Islamitische Staat, heeft een video verspreid van Abdel Malik Petitjean, één van de daders van de aanslag op de Noord-Franse kerk. Daarin roept de man op om meer aanslagen te plegen. 

Abdel Malik Petitjean werd vandaag officieel geïdentificeerd als de tweede dader van de gijzeling en moord op een 84-jarige priester in een kerk nabij het Franse Rouen. De priester werd de keel doorgesneden, een andere gijzelaar raakte zwaargewond. Volgens een bron dicht bij het onderzoek stond de 19-jarige dader al geficheerd bij de Franse inlichtingendiensten voor radicalisme, maar verliep het onderzoek stroef omdat ze van de jongeman geen foto hadden. Zijn mededader werd dinsdag al geïdentificeerd. 

Het gaat om de tweede propagandavideo die verspreid wordt door het persbureau van Islamitische Staat. Gisteren publiceerden ze al een video waarin de twee daders van de gijzelingsactie trouw zweren aan de jihadistische terreurgroep IS. 

Moeder dader: "Heb geen duivel opgevoed"
De moeder van Abdel Malik Petitjean zei vandaag in een interview met BFTMTV dat ze niet kan geloven dat haar zoon radicale ideeën had. “Hij was mijn jongen, hij was lief. Net zoals elke andere 19-jarige jongen droomde hij van mooie dingen in het leven. Hij heeft nooit over IS gesproken. Wij zijn positieve mensen, wij houden ervan om over goede dingen te spreken", klonk het.