Moeder dader: "Heb geen duivel opgevoed"

De 19-jarige Abdel Malik Nabil Petitjean is vandaag officieel geïdentificeerd als de tweede dader van de aanslag in de Noord-Franse kerk. Zijn moeder Yasmina kan echter niet geloven dat haar zoon radicale ideeën had. “Ik heb geen duivel opgevoed”, zegt de vrouw in een interview met BFMTV.

“Het is onmogelijk dat hij radicale ideeën had”, aldus zijn moeder. “Hij was mijn jongen, hij was lief. Net zoals elke andere 19-jarige jongen droomde hij van mooie dingen in het leven. Hij heeft nooit over IS gesproken. Wij zijn positieve mensen, wij houden ervan om over goede dingen te spreken.”

Petitjean hield dinsdag samen met Adel Kermiche vijf mensen gegijzeld in een kerk in het Franse Saint-Etienne-du-Rouvray, net ten zuiden van Rouen in de regio Normandië. De 84-jarige priester Jacques Hamel werd de keel doorgesneden, terwijl een andere gijzelaar zwaargewond raakte. De twee daders, die trouw zwoeren aan terreurgroep Islamitische Staat, werden doodgeschoten door de politie. Niet lang daarna werd de gijzeling door IS opgeëist.

Bekijk ook: