Oeps! Paus gaat tegen de grond

Paus Franciscus kwam vandaag aan in de Poolse stad Krakau om daar deel te nemen aan de Wereldjongerendagen. Maar toen het kerkhoofd voor het eerst aan het grote altaar verscheen, ging het al meteen fout. De paus lijkt op de beelden een traptrede te missen en gaat meteen tegen de grond. Gelukkig blijkt er uiteindelijk weinig aan de hand. Met de hulp van enkele geestelijken staat de paus snel weer recht om zijn taken tijdens de viering verder te zetten.

In Krakau zijn sinds dinsdag meer dan een half miljoen jongeren uit de hele wereld samengekomen om de 31ste editie van de Wereldjongerendagen bij te wonen. Ze kwamen er sinds 1986 op initiatief van Poolse paus Johannes Paulus II en worden om de twee of drie jaar gehouden.  Ook uit ons land zakten 1.500 jongeren af, samen met aartsbisschop Jozef De Kesel en drie andere Belgische bisschoppen. De slotviering vindt zondagmorgen plaats en zal geleid worden door paus Franciscus. 

Om de veiligheid van de deelnemers te verzekeren zijn er uitzonderlijke veiligheidsmaatregelen getroffen. De Poolse overheid werd tijdens de voorbereiding van het evenement even opgeschrikt toen een lading springstof werd gevonden, maar de link met de Wereldjongerendagen blijft onduidelijk.