Dossier President Trump

Kaine vicepresident als Clinton wint

Senator Tim Kaine heeft gisteravond "met nederigheid" de nominatie tot kandidaat-vicepresident geaccepteerd op de Democratische Conventie in Philadelphia. Kaine sprak de Conventie toe in het Engels en het Spaans, prees genomineerde Hillary Clinton en was niet mals voor haar Republikeinse tegenstander Donald Trump.

"Hillary Clinton en ik zijn 'compañeros del alma'. We delen deze overtuiging: doe al het goede dat je kan doen", zegt hij. "En help elkaar. Zeer simpel. Dat is waar ik voor sta, dat is waar jullie voor staan, dat is waar Bernie Sanders voor staat, waar Joe Biden, Barack en Michelle Obama voor staan, en dat is waar Hillary Clinton voor staat."

Imitatie van Trump
Hij noemde Clinton "consistent" is, en stelde dat ze haar hele leven gevochten heeft voor het lot van de kansarmen en onbeschermden. "Hillary's passie is kinderen en families. Donald Trump heeft ook een passie: zichzelf", klonk het. "Weet je wie ik niet vertrouw? Donald Trump", ging hij verder, waarop een imitatie volgde van de Republikein. "Het gaat geweldig worden, geloof me. We gaan een muur bouwen en Mexico laten betalen, geloof me", aldus Kaine. "De meeste mensen die president willen worden zeggen niet alleen 'geloof me'. Ze hebben voldoende respect om te zeggen hoe ze de dingen zullen regelen."

Steun voor Clinton
De toespraak van Kaine volgde kort na die van de huidige vicepresident Joe Biden, die eveneens hard uithaalde naar Donald Trump. "Deze kerel heeft geen enkel idee over de middenklasse. Hij heeft er geen enkel idee van hoe hij Amerika groot moet maken. Hij heeft eigenlijk geen enkel idee. Punt", aldus Biden, waarop het publiek "not a clue" scandeerde. 

Biden sprak ook zijn steun uit voor Hillary Clinton, over wie hij zei dat zij heel haar leven anderen heeft geholpen.