Bloemen aan streng beveiligde kerk

Aan de kerk in Saint-Etienne-du-Rouvray hebben inwoners van de stad bloemen neergelegd na de gruwelijke aanslag van gisteren. Opvallend is dat het kleine kerkje nog steeds erg streng bewaakt wordt. De kleine gemeenschap is dan ook in diepe rouw na de aanslag.

Gisteren vielen in het stadje twee moslimextremisten de kerk binnen tijdens de ochtendmis. Ze hielden een aantal mensen gegijzeld. De priester werd de keel doorgesneden, een andere gijzelaar raakte zwaargewond. De politie kon de twee daders doodschieten.

Rouw
De kleine gemeenschap Saint-Etienne-du-Rouvray, nabij Rouen, is sindsdien in diepe rouw. “Niemand glimlacht, maar dat is normaal na wat er gebeurd is”, aldus buurtbewoner Frank Renard. “Vorige week was er de aanslag in Nice, een grote stad. Vandaag in een kleine gemeenschap van 30.000 inwoners. Het kan iedereen overkomen, waar dan ook. Dat is beangstigend”.

Islamitische Staat
Inmiddels is duidelijk dat IS achter de aanslag in de kerk zit. De terreurgroep heeft een video verspreid waarin de twee daders te zien zijn. In de video zweren de twee trouw aan Islamitische Staat, terwijl ze elkaars hand vasthouden.