Explosie aan Duits opvangcentrum

In de buurt van een Duits opvangcentrum in Zirndorf, in de deelstaat Beieren, is een koffer met spuitbussen ontploft. Volgens de politie vielen er geen gewonden, en zaten er geen explosieven in de koffer. Een spuitbus zou mogelijk de ontploffing veroorzaakt hebben.

Getuigen meldden aan de politie dat een koffer ontploft zou zijn in de buurt van een opvangcentrum. De politie nam meteen grote maatregelen, en trof inderdaad een brandende koffer aan. Er zijn echter geen aanwijzingen dat de koffer explosieven bevatte, en mogelijk heeft een spuitbus in de koffer de explosie veroorzaakt. Springstoffenexperts onderzoeken de koffer in ieder geval verder.

Bij het incident vielen geen gewonden, en kwam ook niemand in gevaar. Enkele ooggetuigen meldden aan de Duitse regionale zender Bayrischen Rundfunk (BR) dat ze meerdere “Arabisch uitziende mannen” zagen weglopen na de explosie. Daarover zei de politie niets, maar ze is wel nog op zoek naar een man en een vrouw die mogelijk de eigenaar zijn van de koffer.