Dossier Aanslag Nice

Inwoners Nice kopen "held" nieuwe scooter

Meer dan duizend mensen hebben geld ingezameld om “de held van Nice” een nieuwe brommer te kopen. De man reed op de avond van de aanslag op de Promenade des Anglais toen hij de vrachtwagen richting het publiek zag rijden. Hij zette de achtervolging in, gooide zijn scooter tegen de truck en klom op de cabine. Hij ging de confrontatie aan met dader Mohamed Bouhlel, maar moest uiteindelijk zijn greep lossen.

Om "de held van Nice" te bedanken hebben nu zo’n 1.185 mensen geld ingezameld om hem een nieuwe brommer te kunnen kopen. Intussen werd al 22.500 euro ingezameld. Genoeg voor een nieuwe brommer én om de hulpdiensten een hart onder de riem te steken.

De crowdfunding werd opgestart door Sam en Aymeric, twee Fransmannen uit Normandië. "De verzekering zou wellicht niet tussenkomen voor de kosten omdat hij die vrijwillig onder de wielen van de vrachtwagen heeft gegooid", klinkt het bij de twee.

Oorspronkelijk wilden de mannen maar 9.000 euro inzamelen, maar gisteren stond de teller al op 22.500 euro. "We hebben dan de ziekenhuizen opgebeld die op de avond van de aanslag slachtoffers hebben verzorgd", klinkt het. “Uiteindelijk hebben we besloten om met het overige geld koffiezetapparaten te schenken. We willen ook nog materiaal kopen voor de ontspanningsruimte van de brandweer van Nice."