Dader Japan lachend naar rechtbank

De 26-jarige Japanner die begin deze week negentien mensen doodstak in een instelling voor gehandicapten heeft duidelijk geen spijt van zijn daad, integendeel. Toen Satoshi Uernatsu deze voormiddag naar de rechtbank werd overgebracht, was duidelijk te zien hoe hij lachend in de auto zat.

Zijn gezicht was bedekt met een jas toen hij naar het voertuig gebracht werd. Maar in de auto zelf was duidelijk te zien dat Uematso de pers toelachte. De moordenaar werd voor verhoor overgebracht naar Yokohama. Daar vertelde hij aan de politie dat hij had gehandeld uit een verlangen om mensen met ernstige handicaps te 'redden'.

Bloedbad
Uematsu richtte maandagavond een bloedbad aan in een tehuis voor mentaal gehandicapten in Sagamihara, in het centrum van Japan. Daarbij kwamen negentien mensen om het leven, 26 anderen raakten gewond. De man, die vroeger in de instelling werkte, gaf zich even later zelf aan bij de politie.

Brief
Hij zou begin dit jaar een brief gestuurd hebben naar een parlementsvoorzitter waarin hij aankondigde moorden te zullen plegen. Hij dreigde ermee “voor Japan” 470 gehandicapten om te brengen. Bovendien eiste hij wetswijzigingen om het doden van zwaar gehandicapten mogelijk maken.

Bekijk ook: