"Tweede dader kerkgijzeling geïdentificeerd"

De tweede dader van de gijzeling in de Franse kerk is geïdentificeerd. Het zou gaan om de 19-jarige Abdelkrime Petitjean, die onbekend is bij politie en inlichtingendiensten. Dat meldt de Franse openbare omroep France 3, maar is nog niet officieel bevestigd. De eerste dader, Adel Kermiche, werd gisteren al geïdentificeerd.

De twee jihadisten hielden gisteren vijf mensen gegijzeld in een kerk in het Franse Saint-Etienne-du-Rouvray, net ten zuiden van Rouen in de regio Normandië. De 84-jarige priester Jacques Hamel werd de keel doorgesneden, terwijl een andere gijzelaar zwaargewond raakte. De twee daders, die trouw zwoeren aan terreurgroep Islamitische Staat (IS), werden doodgeschoten door de politie. Niet lang daarna werd de gijzeling door IS opgeëist.

De 19-jarige Adel Kermiche werd gisteren al geïdentificeerd als dader. Hij was wel bekend bij politie en inlichtingendiensten. Kermiche probeerde in 2015 twee keer met valse papieren naar Syrië te reizen en werd aangeklaagd wegens banden met een terroristische organisatie. Hij stond onder huisarrest en droeg een elektronische enkelband.

Bekijk ook: