Man geraakt zonder enige controle in vliegtuig

Een 25-jarige man kon op de Dallas/ Fort Worth (DFW) International Airport in Texas gewoon zonder bagage en ticket doorlopen naar een vlucht. De beelden dateren van de zomer vorig jaar, maar zijn nu pas opgedoken. Ze tonen aan hoe makkelijk Damarias Cockerham voorbij de metaaldetectors kon geraken. Cockerham wou zijn vriendin achterna gaan nadat ze hem vertelde dat ze hem verliet en vertrok naar Guatemala City.

Op de bewakingsbeelden is duidelijk te zien hoe Cockerham, zonder bagage, gemakkelijk door de metaaldetectors kan lopen zonder dat iemand van de security hem hierover aanspreekt. Vervolgens passeert de man langs een bewakingsagent die hem niet opmerkt omdat hij naar beneden kijk, waarschijnlijk bezig was hij bezig met zijn GSM. Daarna slaagt Cockerham erin om met de andere passagiers van de vlucht naar Guatemala het vliegtuig in te stappen. Uiteindelijk kon hij gevat worden op het vliegtuig zelf en werd hij uitgeleverd aan agenten. Hij werd vervolgd voor strafrechtelijke overtreding.

In het verslag van de politie stond te lezen dat Cockerham aan het wenen was en niet meewerkte toen ze hem vroegen het vliegtuig te verlaten. Toen de politie hem vroeg hoe hij zo ver is geraakt, was zijn antwoord : “Ik wandelde gewoon”. Sinds het incident plaatste de luchthaven van Texas barrières aan alle lege security plaatsen.