Nieuwe schietpartij in nachtclub Florida

In het Amerikaanse Fort Myers in de staat Florida is volgens lokale media een schietpartij uitgebroken op de parking van een nachtclub. Daarbij zijn zeker twee doden en vijftien gewonden gevallen. Ook elders in de stad werden schoten gelost. Volgens de politie gaat het niet om een daad van terreur.  

De schietpartij vond plaats rond één uur plaatselijke tijd tijdens een tieneravond in nachtclub Club Blu. Daar was een strandfuif aan gang met een concert. Er waren dan ook vooral jongeren aanwezig in de nachtclub, sommige aanwezigen waren zelfs maar 13 jaar oud.

Twee doden, zeker 15 gewonden
De politie meldt dat er op dit moment zeker twee doden zijn, een van 14 en een van 18 jaar oud. Tussen de 15 en de 17 personen raakten gewond. Volgens ooggetuigen heeft de schutter minstens 30 kogels gelost en was er grote paniek in de omgeving van de nachtclub.

Geen terreur
Ook op twee andere plekken in de stad werd geschoten. Volgens de politie zou er een verband zijn met de schietpartij in de nachtclub. Bij een van die schietpartijen raakte één persoon lichtgewond. Drie personen zijn intussen opgepakt en worden ondervraagd voor hun aandeel in de schietpartijen. Volgens de politie is er wel geen verband met terreur.

Orlando
Amper twee maanden na de bloedige schietpartij in homobar Pulse, wordt de staat Florida opnieuw opgeschrikt door een bloedige schietpartij in een nachtclub. Volgens de politie is er alleszins geen verband met terrorisme. Bij de schietpartij in Orlando vielen 50 slachtoffers. De aanslag werd snel opgeëist door terreurorganisatie Islamitische Staat.