Dit zijn slachtoffers van München

Onder de negen dodelijke slachtoffers van de schietpartij in München zijn er drie Turken, drie Kosovaren en een Griek. Dat blijkt uit berichten van media uit de landen van herkomst van de slachtoffers. Op sociale media plaatsen familieleden rouwberichten. De dader had het vooral gemunt op jongere mensen. De jongste onder hen is 14, de oudste iets ouder dan 40 jaar.

Huseyin Dayicik, een jongen van 19, woonde net tegenover het winkelcentrum. Samen met zijn tweelingzus gaat hij er vrijdagavond heen om een cadeau te kopen. De twee zijn net buiten wanneer de schietpartij begint. De zus loopt dan net in het vizier van de schutter. Haar broer komt achter haar en zou nog rechtsomkeer kunnen maken, maar in een reflex springt hij voor zijn zus om haar te beschermen. De jongen wordt geraakt door twee kogels en sterft. Zijn zus ligt gewond in het ziekenhuis.

Uit Pristina, de hoofdstad van Albanië kwam de melding van drie Albanese slachtoffers uit Kosovo. Op beelden is te zien hoe de vader van Diamant Zabergja (21) aan de pers een foto van zijn zoon laat zien. Op Facebook plaatst de vader een rouwbericht: "Met pijn in het hart delen ik, vrienden en familieleden mee dat mijn zoon, 21 jaar oud, van ons is weggenomen door een terrorist."

De broer van Armela Segashi (14), Arbnor, laat het volgende weten: "Armela, onze geliefde dochter, zuster, vriendin en op de eerste plaats een geliefd mens is vandaag door de razernij in München om het leven gekomen. We houden van je, lieve engel."

Het derde Kosovaarse slachtoffer is Sabina Sula, wiens leeftijd niet bekend is. 

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu citeerde de namen van de drie Turkse slachtoffers. Het gaat om Sevdag Dag, Can Leyla en Selçuk Kiliç

Volgens het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken zit er ook één Griek onder de slachtoffers.

De politie van München had eerder gevraagd om geen foto's van de slachtoffers te publiceren.