Redt Pokémon deze oorlogskinderen?

Pokémon Go is een enorme hype en ook in Syrië kennen ze het populaire smartphonespel. Om aandacht te vragen voor het lot van de Syrische kinderen zijn de gematigde Syrische rebellen een Pokémon-campagne gestart.

De rebellen van Revolutionary Forces of Syria of RFS is een verzameling van de gematigde rebellen in het verscheurde Syrië en zij nemen het op tegen het regime van president Assad. Zij beseffen dat ook kinderen het slachtoffers zijn van het oorlogsgeweld en zijn daarom een twittercampagne gestart om de rest van de wereld duidelijk te maken welk effect het geweld op de kinderen heeft. Verschillende kinderen poseren op de foto met een tekening van een bekende Pokémon in de hand .

“Ook hier zijn Pokémons. Red ons”, staat onder één van de foto’s geschreven. In Pokémon Go moet je Pokémons vangen met je smartphone. Door een Pokémon te verstoppen bij de Syrische kinderen, hoopt de RFC dat de vele kinderen gered zullen worden.

Volgens de Britse ngo Save the Children is er meer dan dat nodig. De voorbije vijf jaar stierven al 12.000 kinderen door het oorlogsgeweld. 2,3 miljoen kinderen zouden op de vlucht zijn.