Man en baby dood na sprong uit raam

In Amsterdam is een man met een baby in de armen uit een raam gesprongen. Ze overleefden allebei de klap niet. Dat meldt de politie van Amsterdam. In het appartement is volgens NOS de moeder van de man dood aangetroffen. De doodsoorzaak is nog onbekend.

Drie maanden geleden zijn de man en de moeder van het bijna een jaar oude kind uit elkaar gegaan. De man draaide vandaag helemaal door toen de moeder aankwam bij de woning aan om haar kind op te halen. Hij haalde een granaat tevoorschijn en sleurde zijn ex een kamer in. De vrouw wist aan hem te ontkomen en vluchtte de woning uit.

Meteen daarna werd de politie gebeld, die aankwam met een arrestatieteam en onderhandelaars. Enkele ogenblikken later sprong de man met het kind uit het raam. Politiemensen hebben zich ontfermd over de moeder van het kind.

De Explosieven Opruimingsdienst heeft in de woning een handgranaat gevonden en onderzoekt nog of de granaat ontmanteld kan worden of dat hij beter kan worden afgevoerd. De straat is afgezet en buurtbewoners moeten hun huizen verlaten.

Man en baby om het leven gekomen bij sprong uit raam in de Eendrachtstraat (Amsterdam)Omgeving afgezet en politie-onderzoek in volle gang.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) 22 juli 2016

"Een buurmeisje zou het de fatale sprong gezien hebben", vertelde een vrouw aan AT5. "Mijn buurmeisje op één hoog heeft ze langs het raam zien vallen. Zij is nu mee met het traumateam, denk ik". Een buurman verklaard aan AT5 dat hij de man in de buurt had gezien. "Hij was altijd even lief met dat kindje in de buggy". Volgens de buurman woonde enkel de moeder met het kind in het appartement aan de Eendrachtstraat en de man dus elders.