2 doden geborgen op olietanker

Chinese reddingswerkers hebben vandaag de zwarte doos van de brandende olietanker Sanchi voor de Chinese kust bovengehaald. Ze konden ook twee lichamen van bemanningsleden bergen. Dat meldt het Chinese ministerie van Transport.

De tanker Sanchi, die vaart onder de Panamese vlag en olie van Iran naar Zuid-Korea vervoerde, botste zaterdagavond 6 januari op ongeveer 300 kilometer ten oosten van Sjanghai met een vrachtschip uit Hongkong. De olietanker had 136.000 vaten olie aan boord, die in brand vloog. Er kwam ook olie in het water terecht. 

Van het vrachtschip konden alle 21 Chinese crewleden worden gered, maar van de 32-koppige bemanning van de olietanker was geen spoor. Één lichaam werd vorige week al gevonden. Vandaag konden reddingswerkers nog twee lichamen van de olietanker halen, de andere bemanningsleden zijn nog altijd vermist.

De reddingswerkers konden ook de zwarte doos lokaliseren en bovenhalen, maar door de brand is de temperatuur aan boord van het schip nog te hoog om verder te zoeken naar slachtoffers, aldus het Chinese ministerie van Transport.