2 Belgen op lijst invloedrijkste personen 2017

Het gerenommeerde Amerikaanse magazine Time heeft een nieuwe lijst bekendgemaakt met de 100 meest invloedrijke personen ter wereld van 2017. Hierbij horen onder andere Ivanka Trump, Emma Stone, Ed Sheeran, Kim Jong Un en opvallend twee Belgen. De lijst wordt onderverdeeld in vijf verschillende categorieën: titanen, pioniers, artiesten, leiders en iconen. 

Michaël Gillon
Michaël heeft samen met zijn team van de Universiteit van Luik zeven nieuwe planeten ontdekt. Drie van die zeven hemellichamen bevinden zich volgens de wetenschappers in de “bewoonbare zone” van het exoplanetair systeem, namelijk op een afstand waar een rotsachtige planeet grote hoeveelheden vloeibaar water zou kunnen bevatten.

Raf Simons
De tweede belg die op deze lijst terug te vinden is, is de belgische modeontwerper Raf Simons, hij staat in de lijst als een “icoon”. Raf is al 22 jaar modeontwerper en zijn collecties en modeshows zijn verspreid over de hele wereld. Eerder was hij creatief directeur bij het Parijse modehuis Dior en sinds 2016 bij Calvin Klein.

“Als je naar zijn geschiedenis kijkt, dan zie je dat hij een icoon is. Hij heeft mode en design mee grootgemaakt in de jaren ‘90 en het begin van de 21ste eeuw", staat er op de website van Time te lezen.

Je kan de lijst hier bekijken