Treinverkeer rond Parijs gedeeltelijk hervat

Er rijden weer Thalystreinen tussen Brussel en Parijs. Dinsdagavond hervatte het Eurostar- en Thalysverkeer geleidelijk aan weer, na een onderbreking door een brand in een transformatorhuis in het station Paris Nord.

"Er is een technische oplossing gevonden, de stroom werd hersteld en het verkeer zal geleidelijk aan weer hernemen over het hele netwerk", zei een woordvoerder van de Franse spoorwegmaatschappij aan het persagentschap AFP. Vanuit Brussel-Zuid zijn gisteren nog twee treinen vertrokken vertelt woordvoerdster Nele De Brabandere. Om 23.00 uur reed er een trein naar Amsterdam en om 23.10 uur is er een trein naar Parijs vertrokken.

Het treinverkeer vanuit het Parijse station Paris Nord werd rond 18.30 uur onderbroken door een brand die de elektrische transformator deed ontploffen. Volgens de Franse spoorwegmaatschappij is er kwaad opzet in het spel, en werd de brand waarschijnlijk veroorzaakt door dieven die elektrische kabels probeerden te stelen. Naast het binnenlandse treinverkeer werd ook het Eurostarverkeer naar Engeland, en het Thalysverkeer naar België, Nederland en Duitsland getroffen.

Thalys vast
Zo zaten heel wat reizigers - ook Belgen - urenlang vast in een Thalystrein van Parijs naar Brussel. De deuren gingen na verloop van tijd wel open, maar het was wel puffen en zweten op de trein.