IS verspreidt video van dader treinaanslag

Persagentschap Amaq, dat beschouwd wordt als spreekbuis van terreurbeweging IS, heeft een testamentvideo en de identiteit van de dader van de treinaanslag in Duitsland verspreid.

De 17-jarige Muhammad Riyad, een Afghaanse vluchteling, viel gisteren met een bijl verschillende mensen aan in een trein. In de video is hij te zien met een mes. Hij noemt hij zichzelf een "strijder van het kalifaat" en zegt dat hij “een heilige operatie in Duitsland” zal beginnen.

Verder zegt hij ook nog: "De tijden zijn voorbij dat jullie naar onze landen gekomen zijn om onze vrouwen en kinderen te vermoorden en daarover geen vragen kregen. Als God het wil, zullen jullie in elke straat, in elk dorp, in elke stad en op elke luchthaven aangevallen worden. Als God het wil, heb ik dit plan in jullie eigen huis gemaakt. En als God het wil, zal ik jullie in jullie eigen huis afslachten."

Bij de aanval vielen vier zwaar gewonden, waarvan nog twee in kritieke toestand zijn. Veertien mensen die aanwezig waren in de trein op het moment van de aanval zijn in shock. Islamitische Staat eiste de aanslag op de trein deze voormiddag op.

Bekijk ook: