Dossier Aanslag Nice

Indrukwekkende bloemenparade in Nice

Gisteren hebben enkele honderden mensen een bloemenketting gevormd op de Promenade des Anglais ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag vorige week. Vlak na de aanslag legden veel mensen bloemen neer op de promenade maar omdat deze opnieuw open is voor het verkeer, zijn de bloemen naar een andere plek gebracht. Bij de aanslag in Nice kwamen minstens 84 mensen om het leven.

In het lopend onderzoek is voorlopig nog geen link gevonden tussen de moordenaar van Nice, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, en "terroristische netwerken", meer bepaald de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) die het bloedbad heeft opgeëist. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve verklaard op RTL-radio. Eerder had IS wel al de verantwoordelijkheid van de aanslag opgeëist.

Minuut stilte
Duizenden mensen zijn gisterenmiddag op de Promenade des Anglais samengekomen om de slachtoffers van de aanslag van vorige donderdag te herdenken. Ze hielden er een minuut stilte, net als in de rest van Frankrijk. Op luchtfoto's is de gigantische mensenmassa te zien, een indrukwekkend beeld. Ze zijn gemaakt in opdracht van de stad Nice met een drone.