Dossier President Trump

Melania Trump: "Hij is de man!"

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft gisterenavond op de Republikeinse Conventie in Cleveland zijn vrouw Melania Trump voorgesteld aan het grote publiek. Mevrouw Trump sprak vol lof over haar man en verzekerde de kiezers dat hij klaar is om voor de Verenigde Staten te vechten en de Amerikaanse kinderen een mooie toekomst te geven die ze verdienen.

Enkel lovende woorden had Melania Trump voor haar man. "Hij is hard  wanneer het moet maar kan hij ook heel lief en zorgzaam zijn”, aldus mevrouw Trump. Als je iemand zoekt die vecht voor jou en je land dan verzeker ik je, hij is dé man. Donald is klaar om te vechten voor dit fantastische land."

Het was op een spectaculaire manier dat Donald Trump zijn vrouw Melania gisteren aankondigde. Vergezeld door de wereldhit van Queen ‘We Are The Champions’ en met fel blauw licht kwam Trump als een echte winnaar op het podium. "We gaan winnen. We gaan zo hard winnen", zei hij.

Recyclage
Tijdens de speech van mevrouw Trump ontstonden er geruchten dat de mogelijk firts lady plagiaat zou gepleegd hebben. Zeker één passage uit haar toespraak lijkt wel héél erg op de toespraak van first lady Michelle Obama op de de Democratische Conventie in 2008 zegt CNN. Jon Favreau, voormalig speechschrijver van Obama, heeft al gereageerd. "Ik was meer geschokt door zowat elke andere speech dan door het plagiaat van Melania", schrijft hij op Twitter.

Tegenstanders
De conventie waar Donald Trump officieel werd voorgesteld als Republikeins presidentskandidaat is gisteren van start gegaan en dat ging niet zonder slag of stoot. Verschillende deelnemers waren het er niet mee eens dat Trump als presidentskandidaat voor de verkiezingen in november werd aangeduid. Deelnemers begonnen tijdens de conventie naar elkaar te roepen in de zaal.

"De tegenstanders hebben nog geprobeerd om de regels van de conventie te laten veranderen om Trump zo mogelijk nog te kunnen wegstemmen. Ze zijn daar niet in geslaagd maar er is nog altijd veel ongenoegen in de zaal. Een aantal honderden 'delegates' zijn het niet eens met de keuze van Trump", zegt VTM NIEUWS-journalist Greet De Keyser vanuit Cleveland.

Aan het begin van de Conventie moeten de afgevaardigden door 'ja' of 'neen' roepen de regels goed- of afkeuren. Er waren echter veel mensen die tegen de regels stemden, wat zorgde voor commotie. De tegenstanders van Trump eisten dat er telling zou komen van het aantal mensen die tegen de regels zijn, maar dat werd geweigerd door de voorzitter van de Conventie.